Kaip išvalyti ir pagreitinti telefoną?

Kalbant apie telefono valymą minėsime tik Android ir Apple modelius, kadangi Windows ir bet kokie kiti mažiau žinomi – perkami retai, tad ir informacija apie jų “prikėlimą” antram gyvenimui dažniausiai ne tokia svarbi.

Ar tikrai reikia reguliaraus telefono valymo? Gal jis turi veikti visada nepriekaištingai? Tikrai nereikia tokių didelių lūkesčių kelti telefonui, kadangi jis, kaip ir bet kokia kita elektronika, dėvisi. Natūralu, kad tokiu atveju ir reguliarus “pravalymas” – tikrai yra labai reikalingas.

Pateiksime kelis patarimus, kurie padės Jums išvalyti Android operacinę sistemą turinčius telefonus ir Apple gamintojo mobiliuosius, kurie veikia su iOS operacine sistema. Tikimės, kad tai padės senam mobiliojo modeliui sugrąžinti funkcionalumą bei galimybes.

Greitesnis telefonas – greitesnis internetas

Kaip pagreitinti interneto veikimą telefone? Tai priklauso nuo to – kodėl Jūsų internetas telefone veikia lėčiau. Jeigu dėl to, kad Jūsų interneto tiekėjas nebesiūlo tokių gerų paslaugų kaip visada arba jeigu niekada ir nesiūlė – tokiu atveju reikia ieškoti kito plano, kuris geriau atitinka Jūsų poreikius.

Visgi, kartais internetas telefone veikia lėčiau dėl to, kad pats mobilusis veikia lėčiau. Tokiu atveju pirmiausia reikia ieškoti priežasčių, tvarkyti jas ir dažniausiai belieka džiaugtis, kad su kur kas greičiau veikiančiu pačiu telefono įrenginiu – telefonas jame taip pat veikia efektyviau.

Kodėl mano telefonas veikia lėčiau?

Telefono sulėtėjimo priežasčių tikrai gali būti gana daug. Dažniausiai taip nutinka dėl to, kad:

  1. Kai telefono saugyklos vieta yra jau pilna.
  2. Tokiu atveju, kai vienu metu yra atverta per daug programų.
  3. Žinoma, pasitaiko atvejų, kai kaltas yra jau gerai nebeveikiantis akumuliatorius.
  4. Taip pat ir tokiu atveju, kai operacinė sistema yra sena.
  5. Įranga veikia blogiau, kai interneto ryšys yra lėtas.
  6. Kai telefonas perkaista. Taip gali nutikti dėl daugelio priežasčių.

Kaip pagreitinti iPhone telefono veikimą?

Pateiksime Jums kelis patarimus, kurie galbūt padės kiek pagreitinti telefono veikimą. Tiesa, kartais neužtenka atlikti tik šiuos žingsnius, kadangi visi jie gana paprasti ir tuo pačiu skirti asmeniui, kuris neturi glaudaus ryšio su mobiliųjų įrenginiais. Kitu atveju gali reikėti ieškoti specialisto, kuris ras gedimą ir jį sutvarkys.

Uždarykite atidarytas programas

Gana dažnai iPhone veikia lėčiau tik dėl to, kad yra atidarytos tam tikros programos, kurios tuo metu Jums nėra reikalingos. Paprasčiausiai spauskite pradžios mygtuką ir išvalykite visas programas, kurios tuo metu yra atidarytos. Žinoma, patikrinkite, gal kai kurios tikrai turi veikti fone, jums to reikia. Tokiu atveju uždarykite tik tas, kurios tuo metu nėra reikalingos.

Telefono išjungimas ir įjungimas

Klasika, kuri veikia bandant sutvarkyti ne tik mobiliuosius, tačiau ir daugelį kitų įrangų, yra paprasčiausiai paleidimas iš naujo. Padeda toli gražu ne visada, tačiau dažniausiai bandyti apsimoka, kadangi išties, tereikia perkrauti, kad iPhone vėl veiktų puikiai. Tai dažniausiai padeda išjungti fonines programas, kurios tuo metu lėtina, tačiau realiai Jums nėra reikalingos.

Saugyklos patikra

Nors IPhone telefonai dažniausiai džiugina gana erdviomis saugyklomis, tačiau kartais tie, kurie fotografuoja ir filmuoja labai daug – užpildo saugyklą failais kur kas greičiau nei daugelis žmonių įprastai. Tokiu atveju reikia apžiūrėti, ar tikrai viskas, kad yra – tai, ko Jums reikia ir tuo pačiu ką verta saugoti. Tikrinti ir valyti iPhone įrenginiuose galima šiais žingsniais: Nustatymai > Bendrieji > iPhone saugykla. Atlaisvinkite vietos, jeigu jos neliko daug. Tai turėtų padėti telefonui veikti kur kas greičiau.

Rimtesni gedimai

Galiausiai, kaip jau minėjome, yra ir daugiau gedimų, kurie gali skatinti iPhone veikti lėčiau. Tai ir vandens patekimas į telefoną, dulkių susikaupimas, kiti nešvarumai. Valymo darbus geriausia yra palikti specialistui.

Kaip pagreitinti Android telefono veikimą?

Jeigu Jūsų telefonas yra Android operacinės sistemos – tokiu atveju gali reikti atlikti keletą kitų žingsnių, kurie taip pat padeda veikti greičiau. Tiesa, kai kurie tokie patys kaip ir iPhone atveju. Taigi, ko reikia imtis pirmiausia?

Talpyklos valymas

Lygiai taip pat kaip ir iPhone atveju, pirmiausia siūloma valyti talpyklą. Android telefonuose dažniausiai talpyklos valymas atliekamas šiais žingsniais: Nustatymai > Programos. Tada reikia rinktis “Jūsų programos” ir išrūšiuoti pagal dydžius. Geriau matysite, kurios užima daug vietos ir tuo pačiu pavyks įvertinti – ar jų tikrai reikia. Ko nereikia – tą trinkite. Galiausiai, rinkitės – Saugykla > Išvalyti talpyklą.

Saugyklos valymas

Android telefonai turi ne tik talpyklą, tačiau ir saugyklą, kurią taip pat dažniausiai siūloma valyti reguliariai. Tai padarius dažniausiai telefonas pradeda veikti kur kas greičiau. Valymo žingsniai yra: Nustatymai > Saugykla arba Nustatymai > Akumuliatoriaus ir įrenginio priežiūra > Saugykla.

Sudėtinga ekrano užsklanda

Jeigu Jūsų telefono ekrano užsklanda yra koks nors gražus video, tikėtina, kad jis lėtina pačio mobiliojo veikimą. Tokiu atveju geriausiai paprasčiausiai išjungti šią funkciją arba tiesiog pakeisti į paveiksliuką, kuris neužima tiek daug vietos. Nors tai gali atrodyti tik kaip smulkmena, tačiau tikrai pagreitina mobilųjį.

Programinės įrangos naujinimai

Labai dažnai telefonas veikia lėčiau ir tokiu atveju, kai programinė įranga nebegeba “panešti” tų programėlių, kurios tuo metu veikia. Paprasčiausiai, reikia atnaujinti programinę įrangą, kad viskas, kas yra telefone – veiktų optimaliai. Dažniausiai Android telefonuose naujinimas vyksta šiais žingsniais: Nustatymai > Programinės įrangos naujinimas > Tikrinti, ar nėra programinės įrangos naujinimų.

Kiti gedimai

Galiausiai, kaip ir iPhone atveju, taip ir Android operacinę sistemą turintys telefonai gali turėti atrodo nepastebimų gedimų, kuriuos geriausia palikti specialistams. Nuo per didelio drėgmės kiekio iki mini dulkelių, kurios atrodo nematomos, tačiau tikrai veikia Jūsų telefoną.

Naujausi Straipsniai

5 Geriausios nemokamos antivirusinės programos

Šis gidas padės išsirinkti geriausią nemokamą antivirusinę programinę įrangą jūsų poreikiams. Sužinosite kaip išsirinkti reikiamą programą ir žemiau pateiksime penkias populiariausias nemokamas antivirusines programas, kurias galite atsisiųsti. Kaip išsirinkti nemokamą antivirusinę programą? Renkantis nemokamą antivirusinę reikia atsižvelgti į tokius veiksnius kaip: Rinkites tik tas antivirusines programas, kurios pasižymi aukštu kenkėjiškų programų ir sukčiavimo atakų aptikimo […]

Kas yra Wi-Fi ir kaip jis veikia?

Skaitmeniniame amžiuje “Wi-Fi” tapo visur esančiu belaidžio ryšio ir prieigos prie interneto simboliu. Panagrinėkime šią revoliucinę technologiją, kuri užtikrina sklandų ryšį namuose, darbo vietose ir viešosiose erdvėse. Trumpai Kas yra”Wi-Fi”? “Wi-Fi”, belaidžio tinklo sinonimas, yra labai svarbus šiuolaikiniame, nuo interneto priklausomame pasaulyje. Ši technologija, pagrįsta IEEE 802.11 standartais, leidžia įrenginiams keistis duomenimis naudojant radijo bangas, […]

Kaip sužinoti savo Wi-Fi interneto slaptažodį

Slaptažodis, saugantis interneto tinklą yra būtinas. Jis padeda užkirsti kelią savavališkam interneto naudojimui tiems asmenims, kurie už jį nemoka. Kuo daugiau įrenginių bus prijungta prie vieno tinklo – tuo ryšys bus lėtesnis. Svarbu, kad visi naudojami slaptažodžiai (tiek saugantys interneto tinklą, tiek Jūsų el. paštą ir t.t.) – būtų skirtingi, sudėtingi (turėtų didžiąsias ir mažąsias […]

Kaip pasidalinti internetu iš telefono?

Išmaniųjų telefonų eroje niekam nepaslaptis, kad kad Jūsų mobilusis telefonas gali būti interneto sklaidos šaltiniu – beveik kiekvienas šiuolaikinis išmanusis dalintis internetu su kitu vartotoju: tiek naršančiu per mobilųjį telefoną, tiek per planšetinį arba nešiojamą kompiuterį. Reikia atsiminti, kad norint dalintis internetu iš telefono – skleidėjas privalo pats turėti prieigą prie interneto – mobiliaisiais duomenimis […]

10 Būdų kaip pagreitinti interneto greitį namuose

Šiuolaikiniame sparčiai besivystančiame skaitmeniniame pasaulyje vangus interneto ryšys gali būti nusivylimo ir kliūčių šaltinis. Nesvarbu, ar dirbate namuose, žiūrite mėgstamas laidas, ar žaidžiate internete, greitesnis interneto greitis gali žymiai pagerinti jūsų patirtį. Laimei, yra keletas paprastų ir veiksmingų būdų, kaip padidinti interneto greitį namuose. 1. Išbandykite savo dabartinį greitį: Sužinokite dabartinį savo interneto greitį, pasinaudoję […]

Kas Yra VPN ir Kam Jis Naudojamas

Kas yra VPN? VPN trupinys reiškia „Virtualų privatų tinklą“. Tai yra interneto duomenų srauto šifravimo paslauga, kuri padeda paslėpti Jūsų tapatybę virtualioje erdvėje. Geriausi VPN Tiekėjai Kokia VPN nauda? VPN tikslas yra suteikti Jums daugiau anonimiškumo virtualioje erdvėje. Privatumas itin svarbus naršant prisijungus prie viešo Wi-Fi tinklo ir panašiais atvejais. Jeigu Jūsų kompiuteryje bus įjungtas […]

Kaip užblokuoti reklamas internete?

Erzina reklamos internete, kadangi tai naršymą padaro ne tik ne tokia malonia patirtimi, tačiau taip pat ir reikalaujančia kur kas daugiau laiko? Nepergyvenkite. Yra labai daug metodų, kurie gali padėti užblokuoti reklamas internete. Žinoma, viskas priklauso nuo to – per kur naršote. Pateiksime kelis metodus ir aplikacijas, kurios padės Jūsų naršymo patirtį padaryti kur kas […]

Tamsusis Internetas – Kas tai?

Internetas daugeliui žmonių yra labai svarbi gyvenimui reikalinga priemonė. Tiek dėl pramogų, tiek dėl darbo, svarbiausia, informacijos, kuri šiuo metu pasiekiama gana paprastai bei greitai. Tiesa, yra ir kita interneto pusė, kuri pažįstama mažesniam žmonių ratui. Tai yra tamsusis internetas apie kurį galima išgirsti labai daug mitų, tačiau bet kuriuo atveju – jis visada labai […]

Kaip Veikia Internetas Pasaulyje ir Lietuvoje

Greičio matuoklė > Interneto Istorija Daugelis mūsų kasdien jungia kompiuterius, telefonus, naršo juose, bendrauja, ieško informacijos, galiausiai, dirba. Turbūt sutiksite, kad šiais laikais internetas yra svarbus kaip oras, kadangi kasdienybė be jo taptų ne tik mažiau informuota, tačiau ir sudėtingesnė. Grįžti į laikus, kai apie internetą buvo kalbama nedrąsiai ir kuriamas vietinis tinklas atrodė kaip […]

Interneto Greičio Sąvokos

Greičio matuoklė > Sąvokos Atsisiuntimo Greitis – Atsisiuntimo greitis reiškia greitį, kuriuo skaitmeniniai duomenys perduodami iš interneto į kompiuterį. Išsiuntimo Greitis – Išsiuntimo arba įkėlimo greitis yra greitis, kuriuo prisijungę duomenys perduodami iš jūsų kompiuterio į internetą. Ping – „Ping“ tai kompiuterių tinklo administravimo programinė įranga kuri parodo kompiuterio pasiekiamumą interneto protokolo (IP) tinkle. Ping taip pat gali […]

Inkognito Režimas Naršyklėje – Gidas ir Paaiškinimai

Turbūt visiems, kurie naudojasi kompiuteriu bei internetu, teko nors kartą naršyti per inkognito režimą. Nors kai kurie juokiasi, kad tai yra naršymo būdas skirtas tiems, kurie kažką slepia, tačiau sutikite, dažnai jis įjungiamas ne dėl slapto naršymo, tačiau dėl to, kad nesinori palikti savo „istorijos“ bibliotekoje, darbo kompiuteryje ir panašiai. Kas Yra Inkognito Rėžimas Naršyklėje? […]

Kur yra greičiausias internetas?

Nors jau nebegalima taip drąsiai teigti, kad internetas Lietuvoje yra pats greičiausias pasaulyje, tačiau karūnos – niekas mums nenuims, kadangi vis dar esame lyderiai, kurie rodo kitoms valstybėms – kaip reikia užtikrinti interneto sklaidą, o lietuviai demonstruoja – kaip reikia naršyti. Interneto greitis pasaulyje, taip pat kaip ir Lietuvoje, fiksuojamas ne tik ryšio greičiu, tačiau […]

Kaip Veikia Internetas Pasaulyje ir Lietuvoje

Daugelis mūsų kasdien jungia kompiuterius, telefonus, naršo juose, bendrauja, ieško informacijos, galiausiai, dirba. Turbūt sutiksite, kad šiais laikais internetas yra svarbus kaip oras, kadangi kasdienybė be jo taptų ne tik mažiau informuota, tačiau ir sudėtingesnė. Grįžti į laikus, kai apie internetą buvo kalbama nedrąsiai ir kuriamas vietinis tinklas atrodė kaip mistika – būtų sunku daugeliui […]