Kur yra greičiausias internetas?

Nors jau nebegalima taip drąsiai teigti, kad internetas Lietuvoje yra pats greičiausias pasaulyje, tačiau karūnos – niekas mums nenuims, kadangi vis dar esame lyderiai, kurie rodo kitoms valstybėms – kaip reikia užtikrinti interneto sklaidą, o lietuviai demonstruoja – kaip reikia naršyti.

Interneto greitis pasaulyje, taip pat kaip ir Lietuvoje, fiksuojamas ne tik ryšio greičiu, tačiau taip pat ir apkrovimo kokybe. Tai yra – kuo ryšys yra labiau apkrautas – tuo interneto greitis lėtėja, tad Lietuva krenta iš savo pozicijų žemyn, o kuo apkrova yra mažesnė – tuo pozicijos labiau kyla.

Išskirti verta 4G interneto tinklą, kadangi jis džiugina didesne sparta. Tiesa, tik dėl to, kad paslaugos tiekėjai ryšį įjungė anksčiau nei daugelis kitų Europos verslininkų, tad ilgainiui sparta taip pat, tikėtina, susinormalizuos ir tuo pačiu supanašės.

Žinoma, kinta ir paslaugos tiekėjai. Greičiausias internetas Lietuvoje šiuo metu, kuris yra siūlomas paslaugos tiekėjų, siekia 1 GB/s, tačiau kai kurie vis dar laikosi lėtesnių tempų, tad ne visi pasiūlymai yra ant vienos linijos ir kiekvienas naršytojas turėtų pats rinktis – kaip greitai nori naršyti ir tuo pačiu kiek nori mokėti už gautas paslaugas.

Greičiausias internetas pasaulyje kinta, tad reikia esamuoju metu stebėti pokyčius, kuriuos fiksuoja įvairios matuoklės. Šiuo metu rinkos lyderiai yra Korėja, Japonija, Lietuva, Latvija, Rumunija… Tiesa, kinta ir tai – ar fiksuojamas greitis atsisiunčiant duomenis, ar juos išsiunčianti, tad pamatuoti greitį ir nusakyti tikslus lyderius – ne taip ir paprasta. Visgi, kiekvienas lietuvis tuo pačiu gali drąsiai teigti, kad jis naršo kur kas greičiau nei švedas, rusas ar JAV gyventojas.